Використання двигуна зовнішнього згоряння для вироблення електричної енергії - Абаджян, Є. Б.; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola (ТДАТУ, 2020)
Розвиток і впровадження двигунів Стірлінга прямо пов'язане з використанням в якості джерела низькокалорійне паливо, таке як вугілля і деревина, тому що при використанні висококалорійних палив, таких як нафтопродукти або газ, показник ККД установки, що використовує двигун внутрішнього згоряння буде вище. Перспективність досліджень двигунів із зовнішнім підведенням тепла в Україні обумовлені недостатнім показником оснащення мережами енергопостачання віддалених районів і територій. Наприклад, використовуючи цю технологію в одарених районах країни, можна домогтися енергетичної автономності господарств і людей від централізованих мереж постачання електроенергією.
Keywords: двигун зовнішнього згоряння; використання двигунів Стірлінга; метод виробництва енергії; принцип температурного розширення; установка Whisper Gen