Щодо питання альтернативного використання пташиного посліду - Компанієць, Д. О. (ТДАТУ, 2018)
Проблему прибирання та утилізації гною розглядають, враховуючи такі питання: забезпечення фізіологічного комфорту для утримання тварин, захист навколишнього середовища, використання гною, в першу чергу, як органічного добрива. Ця проблема охоплює три складних завдання: прибирання тваринницьких приміщень і видалення гною в сховища; складування, знезараження та зберігання; його використання.
Keywords: використання гною; використання пташиного посліду; фітаза; засвоюваність амінокислот; тверда фракція