Розробка управляючої програми для обробки робочого колеса турбокомпресора на верстаті з ЧПУ - Алексєєв, Андрій (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Загальний алгоритм розробки управляючих програм для верстатів з ЧПУ складається з наступних етапів: - тривимірна модель виробу, створена в CAD - системі, імпортується в CAМ - систему. Імпорт моделі здійснюється за допомогою прямих трансляторів або через нейтральні формати, наприклад, iges, x _ b, step, sat, які передають дані про поверхні, що обмежують виріб; - за допомогою стандартних функцій CAМ - системи розробляється управляюча програма для обробки виробу на верстаті з ЧПУ; - за допомогою спеціального модуля CAМ - системи виконується постпроцесування управляючої програми (виведення програми в коді верстату); - управляюча програма передається на верстат з ЧПУ; - виріб обробляється на верстаті. Обробка виконується в автоматичному режимі при мінімальному втручанні оператора.
Keywords: ЧПУ; верстати