Сучасний статус та перспективи стандартизації шотландської мови Скоте - Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Лемещенко-Лагода, Виктория Владимировна; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (My University, 2019)
У зарубіжному та вітчизняному мовознавстві по відношенню до шотландської мови Скотс використовують різноманітні терміни, що визначають її статус: варіант англійської мови, літературна національна мова, діалект, регіональна мова тощо. Але з точки зору структурної відмінності між англійською та шотландською мовами, статус Скотс й досі залишається неоднозначним
Keywords: мовознавство; шотландська мова Скотс; Скотс; варіант англійської мови; літературна національна мова; діалект; регіональна мова