Удосконалення технології виробництва грибних напівфабрикатів : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Тенсін, Данил Артемович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячено удосконаленню технології виробництва грибних напівфабрикатів на основі грибів роду глива з урахуванням сучасних інноваційних підходів до переробки сировини, підвищення якості готової продукції та раціонального використання ресурсів. Проаналізовано сучасні літературні джерела, досліджено існуючі технологічні схеми виробництва, розроблено інноваційну технологічну та структурно-апаратурну схеми виготовлення грибних напівфабрикатів, проведено оцінювання якості сировини і готової продукції, здійснено SWOT-аналіз впровадження запропонованої технології, а також обґрунтовано заходи з охорони праці та безпеки у виробничих умовах.
Keywords: грибні напівфабрикати; глива; інноваційні технології; харчова цінність; мінімізація харчових втрат; функціональні продукти; сталий розвиток