Звіт про науково-дослідну роботу. Тема «Випробування плуга з текроновими полицями» - Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr; Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Аюбов, Абдулмелік Мухтарович; Аюбов, Абдулмелик Мухтарович; Aiubov, Abdulmelik; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr; et al. (ТДАТУ, 2020)
Одним із найбільш застосовуваних способів основного обробітку грунту і нині залишається полицевий, який прийнято називати оранкою. На практиці, як відомо, вона здійснюється плугами. Не дивлячись на досить широку номенклатуру їх марок, принципових змін конструкції даних ґрунтообробних знарядь дуже мало. А із тих, що відбулися, більшість спрямована на зменшення тягового опору плугів, оскільки оранка і нині залишається найбільш енергоємною технологічною операцією обробітку грунту. У даному звіті викладено результати практичної реалізації одного із способів зменшення тягового опору плуга. Суть його полягає у заміні стальних полиць і польових дощок текроновими.
Keywords: плуг; полиця; польова дошка; тяговий опір; знос; продуктивність роботи; витрати пального; орний МТА