Формалізація математичної моделі динамічної системи корпус плуга-грунт - Дюжаєв, В. П.; Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; Vershkov, Oleksandr; Антонова, Галина Володимирівна; Антонова, Галина Владимировна; Antonova, Halyna (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Для рішення задач оптимізації необхідно побудувати математичну модель обєкту, що досліджується, аналізуючи коливальні процеси в системі. Математична модель уявлена як динамічна система характеристик процесу з вхідною функцією – опором ґрунту та вихідною функцією – тяговим опором корпусу плуга. Рішення моделі полягає у визначенні параметрів системи, відповідних екстремуму цільової функції з урахуванням обмежень, що накладаються на перемінні системи. EN: The method of modeling the dynamics of the interaction of the plow body with the soil, which is based on the results of the research of the system under conditions of normal functioning, is tested in the work.
Keywords: корпус плуга; математична модель; формалізація; plow case; mathematical model; formalization