Інженерна механіка (Деталі машин): посібник-практикум: ч. 1 - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena; Леженкін, Олександр Миколайович; Леженкин, Александр Николаевич; Lezhenkin, Oleksandr; Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; Vershkov, Oleksandr; Гавриленко, Євген Андрійович; Гавриленко, Евгений Андреевич; Gavrilenko, Yevhen; et al. (Мелітополь: ВПЦ «Люкс», 2020)
У посібнику-практикумі зібраний, систематизований та викладений теоретичний і методичний матеріал, який охоплює практичні питання дисципліни «Інженерна механіка (Деталі машин)». Посібник поділено на дві частини. У першій частині наведені загальні поняття про конструкції деталей машин і механізмів, розрахунки механічних передач; загальні питання проєктування деталей машин з використанням традиційних розрахункових засобів.
Keywords: деталі машин; розрахунок ланцюгової передачі; розрахунок швидкохідної передачі редуктора; розрахунок тихохідної передачі редуктора; розрахунок конічної зубчастої передачі; розрахунок черв’ячної передачі; розрахунок клинопасової передачі