Удосконалення технологічної лінії виробництва питного молока в умовах Мелітопольського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Кузьмін, Кирило Сергійович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Переробна промисловість займає важливе місце у функціонально-галузевій структурі агропромислового комплексу і розвивається в тісному зв'язку з його центральною ланкою - сільським господарством. Переробна промисловість споживає понад 50% сільськогосподарської продукції України та забезпечує тваринництво кормовими ресурсами за рахунок вторинних відходів виробництва та готових комбікормів. Українська харчова промисловість представлена більш ніж 40 спеціалізованими галузями та продуктами, що класифікуються як харчова, м'ясна, молочна та рибна. Крім того, борошномельно-круп'яна, комбікормова, мікробіологічна, харчова промисловість, громадське харчування та багато інших підприємств виробляють харчові продукти. У співпраці з іншими країнами Україна розширює асортимент вітчизняних продуктів харчування та забезпечує збут вітчизняної продукції, а також обмінюється найсучаснішими технологіями та обладнанням. Основною метою харчової промисловості є постійне задоволення попиту і потреб населення в широкому асортименті якісних продуктів для забезпечення збалансованого харчування. Підвищення якості та біологічної цінності харчових продуктів є невід'ємною частиною науково-технічного прогресу в харчовій промисловості. Сьогодні важливу роль відіграє технологія виробництва харчових продуктів, що базується майже на всіх фундаментальних науках.
Keywords: удосконалення; ПТЛ; лінія; молоко; технологічна лінія; розрахунки