Удосконалення методів діагностики мінерального живлення плодових культур - Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia; Пчолкіна, Н. Г. (My University, 2019)
UK: Подано результати досліджень щодо встановлення визначальних умов інтенсивності поглинання основних макро-елементів деревами зерняткових культур, у т.ч. вологість і температура ґрунту і вміст мінеральних форм NPK в ньому. Доведено можливість використання вдосконалених методів рослинної та функціональної діагностики для розробки науково обґрунтованих раціональних систем удобрення садів на півдні України. RU: Изложены результаты исследований относительно определения определяющих условий интенсивности поглощения основных макроэлементов деревьями семечковых культур, в т.ч. влажность и температура почвы и содержание минеральных форм NPK в ней. Доказана возможность использования усовершенствованных методов расти-тельной и функциональной диагностики для разработки научно обоснованных рациональных систем удобрения садов на юге Украины. EN: The paper is devoted to the development of the theoretical basis for increasing the of fertilizers application efficiency in the orchards. It is based on the creation of fertilizer systems, which are determined by a set of criteria for changing the soils agrochemical properties under the influence of fertilizers and the plants reaction to these changes in certain soil-climatic conditions.
Improvement of the methods of the fruit crops mineral nutrition diagnostics
Усовершенствование методов диагностики минерального питания плодовых культур
Keywords: насадження яблуні і груші; діагностика живлення та рослинна; якість живлення рослин; урожайність; оптимальна система удобрення; насаждения яблони и груши; диагностика питания; растительная диагностика; качество питания растений; урожайность; оптимальная система удобрения; apple and pear orchards; diagnostics of nutrition; plant diagnostics; plant nutrition quality; yield; optimal fertilization system