Ефективні методи очищення біогазу - Кучер, І. В. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Біогаз є важливим джерелом відновлюваної енергії, проте його склад значно варіюється залежно від типу вихідної сировини та умов ферментації. Окрім метану (CH4), який є основним цінним компонентом, біогаз містить домішки, такі як сірководень (H2S), вуглекислий газ (CO2), водяну пару, аміак (NH3) та силоксани. Наявність цих речовин негативно впливає на якість біогазу, спричиняє корозію обладнання та зменшує ефективність його використання. Саме тому впровадження ефективних методів очищення є необхідною умовою для широкого застосування біогазових технологій.
Keywords: очищення біогазу; інтеграція енергоефективних систем; енергетичний ринок