Технологія виробництва вермутів в умовах ПАТ «Коблево (23ХТД.10443675.06.24) - Бордюг, Інна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи було вибір та обґрунтування технологічної схеми виробництва вермуту міцного червоного «Маренго», яка забезпечує випуск високоякісної продукції. Виконані продуктові розрахунки, розрахунки та підбір технологічного обладнання, розраховані площі складських приміщень. Була розроблена схема технохімічного і мікробіологічного контролю виробництва, яка дозволяє контролювати якість сировини, напівпродуктів та вермуту на всіх етапах його виробництва. Розроблений таким чином проект забезпечить загальне виробництво готової продукції в 42000 дал на рік з рентабельністю виробництва 26,96% та загальним прибутком 22,29 млн грн на рік. Гарантованим способом забезпечення виробництва високоякісної і безпечної готової продукції є система НАССР, реалізація якої пов'язана з харчовими підприємствами нашої країни, в тому числі з вином. При складанні плану НАССР було визначено ККТ 1Б: при пастеризації. Використане обладнання дозволить автоматизувати технологічний процес, що позитивно вплине на якість продукції. розраховано необхідну площу виробничих приміщень (319,56 м2).
: пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи СВО «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології»
Keywords: виробництва вермуту; технологічного обладнання; виробництво вина; виноматеріал