Готовність учителя фізичної культури до використання фізкультурно-оздоровчих технологій у роботі з учнями загальноосвітніх навчальних закладів як педагогічна проблема - Верховська, Марина Володимирівна; Верховская, Марина Владимировна; Verkhovska, Maryna (My University, 2014)
UK: У статті розглянуто готовність учителя фізичної культури до використання фізкультурно-оздоровчих технологій у роботі з учнями загальноосвітніх навчапьних закладів як педагогичну проблему. Подано класифікацію категорій учителів за ставленням до нововведень: від учитепів-новаторів до вчителів, у яких дуже сильний зв 'язик з традиційним, старим підходом до навчання та виховання. У статті науково обірунтовано структуру готовності вчителя до цісї діяльності. Розглянуто функції компонентів, які забезпечують творчу спрямованість педагога, інноваційну обізнаність учителя, його технологічну озброєність у сфері використання фізкультурно-оздоровчих технологій. Запропоновано спрощену модель структурування рівнів сформованості готовності вчителя фізичної культури до використати фізкультурно-оздоровчих технологій роботі з учнями загальноосвітніх навчальних закладів, які можна використовувати на внутрішньошкільному рівні. RU: В статье рассмотрена готовность учителя физической культуры к использованию физкультурно-оздоровительных технологий в работе с учащимися общеобразовательных учебных заведений как педагогическая проблема. Представлена классификация категорий учителей по отношению к нововведениям: от учителей-новаторов к учителям с очень сильной связью с традиционным, старым подходом к обучению и воспитанию. В статье научно обоснована структура готовности учителя к этой деятельности. Рассмотрены функции компонентов, обеспечивающих творческую направленность педагога, инновационную осведомленность учителя, его технологическую вооруженность в сфере использования физкультурно-оздоровительных технологий. Представлена упрощенная модель структурирования уровней сформированности готовности учителя физической культуры к использованию физкультурно-оздоровительных технологий в работе с учащимися общеобразовательных учебных заведений, которые можно использовать на внутришкольном уровне.
Готовность учителя физической культуры к использованию физкультурно-оздоровительных технологий в работе с учащимися общеобразовательных учебных заведений как педагогическая проблема
Readiness of the physical education teacher to use physical - health technologies in working with pupils of secondary schools as a pedagogical problem
Keywords: готовність; учитель фізичної культури; фізкультурно-оздоровчі технології; функція; компонент; рівень; готовность; учитель физической культуры; физкультурно- оздоровительные технологии; уровень; физкультурно- оздоровительные технологии; readiness; a teacher o f Physical Education; physical - health improving technologies; function; component level