Задачі енергозбереження в житловому фонді - Носань, Сергій Вікторович; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr (ТДАТУ, 2020)
Дослідження показують, що станом на сьогоднішній час житлово-комунальне господарство, є найбільш технічно відсталою галуззю з багатьма проблемами. Серед таких проблем є низька енергоефективність. Про це свідчить наявність системної кризи в галузі яка заслуговує велику увагу зі сторони держави, а також суспільства та потребує кардинальних змін. На житловий фонд припадає велика частина загального обсягу споживання енергії, зниження якої дозволить зберегти енергоресурси та зменшити викиди в атмосферу окису вуглецю. Тому саме теплотехнічна санація будинків є ефективним способом охорони клімату і навколишнього середовища.
Keywords: теплотехнічна санація; охорона клімату; житлово-комунальне господарство; паливно-енергетичні ресурси; впровадження ефективних енергозаощаджуючих заходів