Розвиток суфіксальної словотвірної підсистеми іменників з транспозиційним значення опредметненої дії (структури з суфіксом -Б(А)/-ОБ(А)) - Максимець, Оксана Миколаївна; Максимец, Оксана Николаевна; Maksymets, Oksana (My University, 2017)
Деривати із загальним словотвірним значення опредметненої дії становлять значну групу лексики в українській мові. Систему формантів, що беруть участь у творенні таких іменників, становлять прослов'янські, власне українські та запозичені суфіксальні морфеми. У статті ми визначаємо лексико-словотвірні групи віддієслівних іменників, які творяться за допомогою суфікса -б(а)/об(а), та показуємо їх динаміку
Keywords: словотвір; опредметнена дія; іменник; суфікс; історія; розвиток