Дискове гальмо колісного транспортного засобу. Опис до патенту на корисну модель № 159292. Україна - Малюта, Сергій Іванович; Головін, Дмитро Сергійович (My University, 2025)
Дискове гальмо колісного транспортного засобу містить супорт з однією або більше гальмівними накладками, що встановлені на несучих елементах гальма та охоплюють один або більше гальмівних дисків. При цьому що гальмівний диск виконаний з немагнітного матеріалу та оснащений полюсними наконечниками у вигляді постійних магнітів, а несучі елементи гальма обладнані щонайменше однією обмоткою індуктивності.
Keywords: дискове гальмо; колісний транспортний засіб; немагнітний гальмівний диск; постійні магніти; полюсні наконечники; обмотка індуктивності; супорт гальма