Вплив способу доїння на жирність молока - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (My University, 2020)
Фізіологічний механізм, що стоїть за цими результатами, ще не зовсім ясний, але вже в 50-ті і 60-ті роки учені відзначали, що у вимені існують локальні нервові рефлекси, які впливають на збільшення синтезу молока.
Keywords: молоко; молоковиведення; рефлекс молоковіддачі; нейрогуморальний шлях; тактильна стимуляція