Управління публічними фінансами в умовах війни: проблематичні аспекти - Кадала, В. В. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
На даний час українське суспільство потерпає від затяжних воєнних дій, які негативно вплинули на розвиток та життєдіяльність країни. Негативний вплив війни особливо відчула фінансово - економічна система країни Управління фінансами країни як на макроекономічному, так і мікроекономічному рівні зазнало хаотичних, турбулентних змін, з метою досягнення певної рівноваги. З’явилася нагальна потреба внесення змін в управлінські фінансові цикли на базі правових регуляторів, з урахуванням принципів законності, прозорості, доступності та гласності. Постала проблема підвищення якісного управління публічними фінансами, котрі не лише мають відповідати зазначеним принципам, а, й забезпечувати потреби обороноздатності країни, її національних інтересів з урахуванням соціально - економічних потреб незахищених верст населення, країни котра воює. З метою покращення ситуації, в системі управління публічними фінансами, постало питання визначити вже існуючи проблематичні аспектів з метою зниження їх впливу на дієвість управлінських циклів даного змісту. Вище окреслені сегменти вказали на доцільність та актуальність обраного напрямку дослідження.
Keywords: публічні фінанси; економічна система