Опис до патенту на корисну модель № 43269 "Спосіб детоксикації відходів переробки рицини" - Шевченко, І. А.; Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентьевич; Didur, Volodymyr; Панов, С. Ж.; Троїцька, О. О.; Безпалов, Р. І. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2009)
Спосіб детоксикації відходів переробки рицини, який включає екстракцію білкових токсинів шляхом багаторазового промивання розчином хлориду лужного металу при концентрації розчину, гідро-модулі та часі екстрагування, достатніх для повного видалення білкових токсинів, який відрізняється тим, що очищені від білкових токсинів відходи переробки рицини піддають гідратації холодною водою із наступною екстракцією алкалоїдів шляхом багаторазового промивання гарячою водою протягом часу та при гідромодулі для зниження вмісту алкалоїдів до безпечних значень
Keywords: детоксикація відходів переробки рицини; рицина; приготування кормів з відходів; виробництво касторової олії; олійна культура