Податкове наватаження на платника податків - Цап, Володимир Дмитрович; Цап, Владимир Дмитриевич; Тsap, Volodymyr (My University, 2018)
Оцінка повноти сплати сільгосппідприємством податків здійснюється на такого показника як податкове навантаження (хоча даний показник і запроваджувався в рамках Системи моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМКОР)). Тому фактично однією із підставою для запитів з боку органів ДФС є зменшення податкового навантаження на підприємство. Податкове навантаження це одне із завдань аудитора, інспектора, експерта при здійсненні перевірки господарської діяльності на підприємстві. У літературі податкове навантаження розглядається як обсяг надходжень до різних рівнів бюджету у відсотках до обсягу діяльності суб’єкта господарювання.
Keywords: податки; платники податків; податкове навантаження