Магнітострикція гетерогенних структур: монографія - Куценко, Юрій Миколайович; Куценко, Юрий Николаевич; Kutsenko, Yurii; Каниболоцкий, В. Г.; Золотаревский, И. В. (ЧП "Ліра ЛТД", 2006)
UK: У монографії розглянуто стан питання магнітострикції гетерогенних структур. Для інтерпретації експериментальних даних спеціальних сталей і модельованих зразків залежно від різного вмісту а-фази використовується статистична модель магнітної гетерогенної системи з урахуванням "полів розсіювання " як дезорієнтувального чинника для магнітній моментів частинок. За допомогою векторного і тензорного числення описано явище магнітострикції і механізм взаємодії феромагнітних частинок у неферо- магнітній матриці. Призначена для науковців, інженерів, аспірантів і студентів, які працюють у сфері дослідження фізики магнітних явищ, матеріалів і електротехнологій. RU: В монографии рассмотрено состояние вопроса магнитострикции гетерогенных структур. Для интерпретации экспериментальных данных специальных сталей и моделированных образцов в зависимости от различного содержания а -фазы используется статистическая модель магнитной гетерогенной системы с учетом "полей рассеяния" как разориентирующего фактора для магнитных моментов частиц. С помощью векторного и тензорного исчисления описано явление магнитострикции и механизм взаимодействия ферромагнитных частиц в неферромагнитной матрице. Предназначена для научных работников, инженеров, аспирантов и студентов, работающих в области исследования физики магнитных явлений, материалов и электротехнологий
Keywords: магнитострикция парапроцесса; магнитострикция аустенита; магнитные свойства моделей; сталь; магнитная матрица; хромоникелевые стали