Проблема соціолінгвістичного статусу англо-шотландської мови Скоте - Рябуха, Т. В.; Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Лемещенко-Лагода, Виктория Владимировна; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (Видавничий будинок ММД, 2010)
Дотепер соціолінгвістичний статус мови рівнинної Шотландії, відомої як “Скоте” (Scots), залишається невизиаченим. Провідні вчені-англісти так і не дійшли згоди щодо питання: чи належить Скоте до мов національних меншин, чи це лише один із діалектів англійської мови. Вирішення проблеми, на наш погляд, є можливим лише на основі чіткого розмежування понять «діалект», «літературна мова» та «мовний варіант».
Keywords: статус мови рівнинної Шотландії; діалект; діалектна мова; мовний варіант; Енді Ігл (Andy Eagle); англо-шотландська мова Скоте; ротацизм