Тканинна специфічність адаптивної відповіді на оксидативний стрес у гусей - Данченко, Олена Олександрівна; Данченко, Елена Александровна; Danchenko, Olena; Здоровцева, Любов Миколаївна; Здоровцева, Любовь Николаевна; Zdorovtseva, Liubov; Пащенко, Юлія Петрівна; Пащенко, Юлия Петровна; Pashchenko, Yuliia; Яковійчук, О. В.; Рубан, Г. В. (My University, 2014)
Відомо, що адаптація організму до оксидативного стресу відбувається адекватно стану його антиоксидантної системи. Метою досліджень було з’ясування особливостей функціонування системи антиоксидантного захисту в тканинах гусей в умовах гіпо- і гіпероксії під час переходу від ембріонального до постнатального розвитку.
Keywords: системи антиоксидантного захисту; ліпіди; тканинна специфічність; оксидативний стрес; гуси; низькомолекулярні антиоксиданти; коефіцієнт антиоксидантної активності; ТБК-активні продукти