Інженерна механіка. Теорія механізмів і машин. Структура. Кінематика. Динаміка : конспект лекцій - Михайленко, Олена Юріївна; Антонова, Галина Володимирівна; Супрун, Максим Володимирович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Навчально-методичний посібник (конспект лекцій) з «Інженерної механіки. Теорії механізмів і машин», що читається студентам механіко-технологічного факультету розглядає основи обґрунтування вибору оптимальних параметрів механізмів і машин та методів їх раціонального проєктування. Суть її інженерної спрямованості полягає в розробці не тільки методів аналізу механізмів, а й у виявленні закономірностей їх синтезу (проєктування), адже на досконалість машин впливає насамперед повнота врахування кінематичних та динамічних властивостей окремих механізмів саме на стадії проєктування. Зміст видання відповідає освітньо-професійній програмі підготовки бакалаврів зі спеціальностей: G9 «Прикладна механіка за ОПП «Проєктування цифрових моделей машин і механізмів» та Н7 «Агроінженерія» за ОПП «Агроінженерія»
Keywords: Інженерна механіка; Теорія механізмів і машин; методи аналізу механізмів; раціональне проєктування; G9 «Прикладна механіка"; Проєктування цифрових моделей машин і механізмів