Романи М. Шолохова і М. Стельмаха: проблеми національної специфіки: дис. ... канд. філологічних наук: 10.01.05 - Адамович, Анастасія Євгенівна; Адамович, Анастасия Евгеньевна; Adamovych, Anastasiia (Запорізький Національний університет, 2010)
Проаналізувавши основні грані поетики характеротворення М. Шолохова і М. Стельмаха, жанрові особливості їх творів, ми відзначили домінантні типологічні подібності і відмінності. Порівняльно-історичний підхід дозволив об’єктивно підійти до вказаних проблем, оскільки саме завдяки компаративному дослідженню було проведено історико-типологічні паралелі: виявлено оригінальність художнього світорозуміння прозаїків, наголошено на самобутності їхнього мислення.
Keywords: історико-літературна проблема; поетика; романістика; М. Шолохов; М. Стельмах; літературознавство; художня спадщина письменників; компаративне вивчення