Фінансовий стан підприємства та методика його оцінки - Яцух, Олена Олексіївна; Яцух, Елена Алексеевна; Yatsukh, Olena; Захарова, Наталя Юріївна; Захарова, Наталья Юрьевна; Zakharova, Natalia (My University, 2018)
UK: Розглянуто основні підходи до визначення сутності фінансового стану підприємства як у нормативно-правових документах, так і у працях науковців. Виділено основні групи показників, що використовуються при оцінці фінансового стану підприємства. Подано методику їх розрахунку у відповідності із формами фінансової звітності та окреслено нормативні значення деяких показників. Обґрунтовано сутність, призначення й підходи до інтерпретації основних коефіцієнтів. Встановлено важливість проведення оцінки фінансового стану в системі фінансового управління підприємством. RU: Рассмотрены основные подходы к определению сущности финансового состояния предприятия как в нормативно-правовых документах, так и в работах ученых. Выделены основные группы показателей, которые используются при оценке финансового состояния предприятия. Представлена методика их расчета в соответствии с формами финансовой отчетности и обозначены нормативные значения некоторых показателей. Обоснованы сущность, назначение и подходы к интерпретации основных коэффициентов. Установлена важность проведения оценки финансового состояния в системе финансового управления предприятием. EN: The main approaches to the definition of the essence of the financial state of the enterprise are considered in both normative legal documents and in the writings of scientists. The main groups of indicators that are used in assessing the financial condition of the enterprise are identified. The methodology of their calculation in accordance with the forms of financial reporting is given and the normative values of some indicators are outlined. The essence, purpose and approaches to the interpretation of the main coefficients are substantiated. The importance of conducting an assessment of the financial situation in the system of financial management of the enterprise is established.
Финансовое состояние предприятия и методика его оценки
Financial state of the enterprise and method of its evaluation
Keywords: фінансовий стан підприємства; прибутковість; ліквідність; майновий стан; фінансова стійкість; ділова активність; финансовое состояние предприятия; доходность; ликвидность; имущественное положение; финансовая устойчивость; деловая активность; financial state of the enterprise; profitability; liquidity; property status; financial stability; business activity