Аналіз ринку вітчизняної сільськогосподарської техніки - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Болтянський, Олег Володимирович; Болтянский, Олег Владимирович; Boltianskyi, Oleh (My University, 2020)
Аналіз ринку вітчизняної сільськогосподарської техніки свідчить про значні перекоси в її виробництві. Так, основна маса виробників зосередилась на виробництві техніки для обробітку ґрунту. Сьогодні техніку одного функціонального призначення пропонують понад 40 підприємств. Кожне з них виготовляє її на своїй елементній базі за недосконалою технологією, використовуючи низькоякісні матеріали. В результаті цього надійність техніки і зносостійкість її робочих органів в 3 і більше разів нижча, ніж у зарубіжних аналогів
Keywords: ринок вітчизняної сільськогосподарської техніки; зменшення обсягів продаж; нерівномірність заробки насіння; зернозбиральні комбайни; трактори великої потужності