Застосування інноваційних інтелектуальних систем прийняття рішень в туризмі. - Демко, Валентина Сергіївна; Demko, Valentina (My University, 2022)
У дослідженні розглядається методологія моделювання інноваційних інтелектуальних систем прийняття рішень в туристичній економіці, яка дає можливість вирішити проблему подолання цифрових розривів, а також створює основу для підвищення ефективності економічних систем різного рівня, відкриваючи нові можливості для економічного зростання туристичних показників у регіонах України. Визначено, що при використанні інструменту математичного аналізу економічних показників нейронної мережі Кохонена можливе групування та візуалізація даних в одній площині. За базову комірку взято Запорізьку область, її віднесено до алгоритму з номером 1, оскільки ми розглядаємо її як регіон із величезним ресурсним потенціалом для розвитку внутрішнього туризму. Особливістю карт Кохонена є те, що комірки розташовані на карті поруч із ними.
Application of innovative intellectual systems decision making in tourism.
Keywords: внутрішній туризм; кластерний аналіз; моделювання; карти Кочонена; суб'єкти туристичної діяльності; інноваційні інтелектуальні системи прийняття рішень в економіці