Опис до патенту на корисну модель № 67967 "Машина попереднього очищення зерна" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2012)
Машина попереднього очищення зерна містить поміщений в кожух вібровідцентровий решітний барабан, над яким розміщений пристрій для завантаження, пневмосепаруючий пристрій та приводи. В верхній частині пневмосепаруючого пристрою встановлений додатковий дисковий домолочуючий пристрій, нижній рухомий диск якого виконаний у вигляді спіралі Архімеда, а верхній нерухомий - у вигляді концентричних кілець
Keywords: пристрій, що поділяє тверді матеріали за аеродинамічними властивостями та розмірами; очищення та сортування зерна і насіння