Компенсуючі пристрої для зменшення втрат потужності в електромережі - Попова, Ірина Олексіївна; Popovа, Iryna; Чаусов, Сергій Володимирович; Chausov, Sergiy (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
В українській промисловості і агропромисловому комплексі найбільш споживачами електричної енергії є електричні машини (асинхронні двигуни, трансформатори, зварювальні апарати, індукційні печі та інші) з постійним нелінійним і різко змінним навантаженням. Найбільш часто маємо діло із змішаним активно-індуктивним навантаженням, в яких реактивна потужність витрачається на створення магнітного поля. Тобто з мережі споживається не тільки активна, а і реактивна потужність., що викликає дисбаланс у електромережі.
Keywords: електричні машини; електромережі