Зменшення вірогідності виникнення метастабільності тригерів - Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii; Волкова, І. Д. (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Тригери належать до класу електронних пристроїв, які мають два стани стійкої рівноваги (високий та низький) й здатні стрибком переходити з одного стану в інший під впливом зовнішнього керуючого сигналу. Перехід тригера з одного стійкого стану в інший супроводжується стрибкоподібною зміною струмів і напруг. Кожен із станів тригера розпізнається за значенням вихідної напруги. За характером дії тригери відносяться до імпульсних пристроїв – їх активні елементи працюють в ключовому режимі, а зміна станів відбувається майже миттєво. Тригери будуються на дискретних елементах – біполярних і МДП-транзисторах, логічних елементах, а також випускаються в інтегральному виконанні. До основних типів тригерів відносять: RS-, D-, T- і універсальні JK-тригери.
Keywords: тригери; керуючий імпульс; електронні прилади