Риторика – галузь сучасного соціально-гуманітарного знання - Шлєіна, Людмила Іванівна; Shlieina, Liudmyla (Мелітополь : ТДАТУ, 2022)
UA: Стаття присвячена дослідженню риторики як науки. З’ясовано сутність поняття «риторика», встановлено що риторика найдавніша наука яка виникла в античні часи і відіграла величезну роль в історії розвитку людства. Зазначено, що теорія та мистецтво мови, фундаментальна наука, що вивчає об'єктивні закони та правила мови, що підготовка майбутнього фахівця полягає не тільки в мовній та мовленнєвій підготовці здобувачів на заняттях з риторики, а також у формуванні їхнього світогляду, громадянської позиції, правової свідомості та соціальних якостей. Визначено основні завдання сучасної риторики. Розглянуто риторичний канон та його складники. EN: The article is dedicated to the legacy of rhetoric as a science. The essence of the concept of “rhetoric” has been established, the rhetoric of the ancient science has been established as a winkle in antiquity and played a great role in the history of the development of humankind. It is embedded in the Theoriy that Misteztna Movia, the fundamental science, the Vivchei laws are the rules of the movi, the maybotovka of the Maybutnoye Fakhivtsi Polyaga, not that the positions of the pivot. svіdomostі and social yakosti. The main task of modern rhetoric has been designated. The rhetorical canon and yogo folds are looked at.
Rhetoric is the hallmark of modern social and humanitarian knowledge
Шлєіна Л. І. Риторика – галузь сучасного соціально-гуманітарного знання. Удосконалення освітньо-виховного процесу в закладі вищої освіти : збірник науково-методичних праць ТДАТУ. Мелітополь : ТДАТУ, 2022. Вип. 25. С. 163-169.
Keywords: риторика; заклад вищої освіти; мова; риторична освіта; rhetoric; pledge of higher education; mova; rhetorical illumination