Опис до патенту на корисну модель № 146943 "Термоелектричний пристрій системи опалення" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Ломейко, Олександр Петрович; Ломейко, Александр Петрович; Lomeiko, Oleksandr; Абаджян, Є. Б. (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Термоелектричний пристрій системи опалення містить котел, трубопровід гарячої води, опалювальні прилади, трубопровід зворотної води, електродвигун, насос. В систему додатково введені термоелектричні перетворювачі для приводу електродвигуна насоса, гарячі спаї яких встановлено на трубопроводі гарячої води, а холодні спаї - на трубопроводі зворотної води.
Keywords: термоелектричний пристрій; котел; опалювальні прилади; електродвигун; насос