Дослідження динамічних характеристик мехатронної системи з гідравлічним приводом активних робочих органів самохідної техніки - Шепель, А. В. (ТДАТУ, 2021)
Зростаючі вимоги до продуктивності мехатронних систем з гідравлічним приводом активних робочих органів самохідних машин вимагають застосування нових підходів в процесі розробки та проектування. Функціональні параметри мехатронних систем залежать від раціонального вибору режимів роботи гідравлічної системи та конструктивного виконання мехатронних модулів цих систем. Якість мехатронної системи з гідравлічним приводом в більшій мірі визначається динамічними характеристиками. Для поліпшення динамічних характеристик запропонована універсальна модель, яка описує динамічні і статичні процеси, що відбуваються в елементах мехатронної системи.
Keywords: насос; гідромотор; запобіжний клапан; робоча рідина