Сучасні підходи до зберігання плодів і овочів - Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Olesia (My University, 2018)
Сучасний підхід передбачає запровадження безперервного холодильного ланцюга на шляху від виробництва до реалізації. Першою ланкою є швидке охолодження продукції ще в полі, відразу після збору врожаю. Наступним етапом є транспортування в умовах охолодження, зберігання в охолодженому стані на оптових базах, в роздрібних торгових мережах і також, в домашніх умовах. Температурний оптимум зберігання для кожного виду плодів та овочів коливається у широких межах і залежить від комплексу факторів.
Keywords: плодоовочева продукція; запровадження безперервного холодильного ланцюга; охолодження продукції; вологість повітря; пошкодження етиленом; зберігання в контрольованій газовій атмосфері