Удосконалення технологічної лінії виробництва морозива в умовах м. Запоріжжя : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Кудінцов, Євген Романович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Об’єктом дослідження виступає потоково-технологічна лінія з виробництва морозива, модернізація якої передбачена на базі ТОВ «Виробниче об’єднання «Моліс» у місті Запоріжжя. Пояснювальна записка має чітку структуру та складається з п’яти взаємо пов’язаних розділів, що комплексно охоплюють технологічні, конструктивні, організаційні, безпекові й економічні складові проєкту. Підприємство функціонує в одному з провідних промислових центрів пів денно-східного регіону України, а аналіз ринку підтверджує стабільний попит на молочну продукцію й доцільність розширення асортименту шляхом упровадження нової виробничої лінії. У другому розділі сформовано й обґрунтовано проєктне завдання з визначенням цілей, технічних параметрів і вихідних даних. Третій розділ присвячено розробці інженерних рішень щодо модернізації по токово-технологічної лінії виробництва пломбіру, включаючи вибір технологічної схеми, підбір обладнання та оцінювання їх результативності. У четвертому розділі опрацьовано заходи з охорони праці та виробничої без пеки, спрямовані на запобігання ризикам під час експлуатації лінії. П’ятий розділ містить економічне обґрунтування запропонованих рішень із визначенням показників ефективності впровадження модернізованої лінії з виробництва морозива.
Keywords: морозиво; технологічна схема; пломбір; удосконалення; рентабельність; монтаж; експлуатація; заходи безпеки; строк окупності