Філософія ринкових відносин у історико–економічному дискурсі сучасних українських вчених - Олексенко, Роман Іванович; Олексенко, Роман Иванович; Oleksenko, Roman (My University, 2018)
UK: В умовах розділу суспільства на бідних та багатих, посилення апатії і деморалізації значної частини суспільства, на тлі наростання ідеологічної і політичної дезорієнтації мас, коли соціальна енергія все більше спрямовується на процес мобілізації внутрішніх адаптивних здібностей в ситуації «шокової терапії», доволі складно адекватно оцінити ситуацію, що склалася, осмислити її і виробити раціональні орієнтації світоглядного, аксіологічного і цілепокладаючого ґатунку на процеси становлення ринкових відносин в сучасній Україні.
Keywords: філософія ринкових відносин; суспільство; економічні відносини; бізнес; шокова терапія; процес мобілізації внутрішніх адаптивних здібностей