Звіт про науково-дослідну роботу за 2016 р. П. п. 2. Розробка технологій і технічних засобів для рослинництва в умова зрошуваного землеробства півдня України - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Задосна, Наталія Олександрівна; Задосная, Наталья Александровна; Zadosna, Nataliia; Афанасьев, О. О.; Мордарьов, П. С.; Леженкін, Олександр Миколайович; Леженкин, Александр Николаевич; Lezhenkin, Oleksandr; Леженкін, Іван Олександрович; et al. (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
Звіт з НДР: 34 сторінки, 12 рисунків, 1 таблиця, 18 посилань. Об'єкти дослідження - технологічні процеси технічних засобів післязбиральної обробки зерна та олійної сировини соняшнику в умовах південних господарств України. Мета роботи - підвищення ефективності технологичних процесів післязбиральної обробки зерна (ПЗОЗ) та олійної сировини соняшнику. Методи дослідження - теоретико - експериментальні із застосуванням елементів системного аналізу. Для розробки математичних моделей і методів розрахунку використані основні положення вищої математики, теорії ймовірностей і масового обслуговування, методи ідентифікації та імітаційного моделювання. Перевірка гіпотез і обробка експериментальних даних виконані за стандартними та розробленими програмами.
Keywords: післязбиральна обробка зерна; олійна сировина соняшнику; сепарація обчісаного вороху пшениці