Роль автоматизації та інтернету речей в управлінні агропромисловим комплексом - Холодняк, Юлія Володимирівна; Гавриленко, Євген Андрійович; Kholodniak, Yuliia; Havrylenko, Yevhen (Запоріжжя : ТДАТУ, 2023)
UA: Сільське господарство відіграє важливу роль у забезпеченні харчової безпеки та економічного розвитку країн по всьому світу. Проте, цей ключовий сектор стикається з низкою складних викликів, які вимагають сучасних рішень і технологій для забезпечення ефективного виробництва та стійкості [1-2]: - зростаюче населення світу вимагає постійного збільшення обсягів продукції сільського господарства; - зміни клімату призводять до нестабільних погодних умов, які можуть суттєво впливати на виробництво сільськогосподарської продукції; - дефіцит робочої сили, оскільки молодь віддає перевагу міському життю та іншим секторам економіки; - необхідність підвищення продуктивності для задоволення зростаючого попиту на сільськогосподарські продукти.
Keywords: дослідження; вплив автоматизації; сільське господарство; процес виробництва; обслуговування сільськогосподарської техніки; моніторинг та контроль в режимі реального часу; використання інновацій