Засади звільнення від покарання за кримінальним правом України : монографія - Горох, Олексій Петрович; Коломієць, Сергій Сергійович (Видавництво «Норма права», 2025)
Монографію присвячено комплексному та системному досліджен- ню засад звільнення від покарання за кримінальним правом України. Розроблено концепцію ефективної системи засад звільнення від пока- рання: правил загальних, групових і спеціальних засад застосування щодо засудженої особи справедливого виду звільнення від покарання. Обґрунтовано їхню соціальну зумовленість. Проведене дослідження дало змогу розробити пропозиції про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо визначення засад звільнення від покарання), а також запропонувати проєкт аналітичної довідки Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду (щодо застосування засад звільнення від покарання). Видання буде корисним для науковців, викладачів, адвокатів, прокурорів, суддів, здобувачів вищої освіти, а також усіх тих, хто ціка- виться питаннями кримінального права
Keywords: кримінальне право; Кримінальний кодекс України; Кримінальний процесуальний кодекс України