Математичне моделювання у наукових роботах секції електроенергетика - Назарова, Ольга Петрівна; Назарова, Ольга Петровна; Nazarova, Olha; Дьоміна, Наталя Анатоліївна; Демина, Наталья Анатольевна; Domina, Natalia (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Математичне моделювання є основним розділом при написанні наукових робіт студентів. Знання і застосування математичних методів дає можливість отримати модель для прогнозу характеристик. Використання програмних пакетів MathCad, SPSS, Statistica істотно полегшує розрахунки. Як приклад розглянемо моделювання характеристик опалення теплиць. Процес теплообміну в наземних теплицях істотно відрізняється від теплообміну, що відбувається в теплиці, так як бічні стіни з ґрунтовою масою володіють великою інерційністю. Природно, це впливатиме на формування температурно-вологісного, радіаційного та режиму освітленості теплиці. Програмна реалізація розрахунків виконана в пакеті MathCad.
Keywords: електроенергетика; математичне моделювання; пакет MathCad; теплиця; наукові дослідження студентів