Вплив Метіуру на врожайність пшениці озимої при її вирощуванні на слабкозасолених грунтах Присивашшя - Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym; Пащенко, Юлія Петрівна; Пащенко, Юлия Петровна; Pashchenko, Yuliia (My University, 2018)
В наш час процес засолення грунтів стає невід’ємним фактором аридизації клімату півдня України. Сольовий стрес, що виникає за таких умов призводить до порушення фізіологічних функцій рослин та зниження їх урожайності. Одним їз засобів підвищення солерезистентності рослин є застосування регуляторів росту, одним з яких є препарат «Метіур», що характеризується низькою екотоксичністю. Солепротекторна дія Метіуру не вивчена для зернових культур крім кукурудзи. Тому, метою роботи було з’ясування можливостей покращення адаптаційного потенціалу рослин пшениці озимої сорту Антонівка та підвищення продуктивності посівів шляхом застосування препарату Метіур в умовах солонцюватих грунтів Присивашшя.
Keywords: врожайність пшениці; озима пшениця; слабозасоленні грунти; Метіур