Вплив різноякісного сольового стресу на проростання насіння пшениці на кукурудзи - Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym (My University, 2009)
Пшениця та кукурудза вважаються одними з найважливіших продовольчих культур людства, значні площі посівів яких в Україні знаходяться на засолених ґрунтах із недостатнім рівнем зволоження. З’ясування механізмів стійкості рослин до засолення ґрунту дозволить розробити ефективні методи та способи їх захисту від негативної дії цього стресового чинника. Проблеми адаптації рослин до сольового стресу особливо актуальні у зв'язку з погіршенням екологічного стану ґрунтів.
Keywords: насіння; пшениця; кукурудза; засолення ґрунту