Водний режим листків черешні за органічної технології вирощування в умовах південного Степу України - Злоєдова, А. В.; Герасько, Тетяна Володимирівна; Герасько, Татьяна Владимировна; Herasko, Tetiana (My University, 2018)
Ґрунтово-кліматичні умови України у цілому сприятливі для вирощування черешні, при чому із загальної кількості дерев черешні в Україні близько 50% зосереджені у Запорізькій області. Але на сьогодні органічна черешня у промислових масштабах в Україні не вирощується через брак наукового обґрунтування та низької ефективності цієї технології. Відкритим залишається також питання оптимальної системи утримання ґрунту у органічному саду. З одного боку, задерніння створює оптимальні умови для існування ґрунтової біоти та збільшує тим кількість органічної речовини у ґрунті; з іншого боку дерева потерпають від конкуренції з травами
Keywords: черешня; водний режим; органічна черешня; органічні технології; органічна сировина