Перспективи розвитку бюджетної системи україни в умовах реформування державних та місцевих фінансів - Камардін, Михайло; Межуєв, Олександр; Оглобліна, Вікторія Олександрівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Сучасний період соціально-економічного розвитку України характеризується найзначнішими комплексами ризиків і загроз за весь період її існування. За таких складних суспільно-політичних умов надзвичайного значення набувають усі аспекти діяльності держави щодо забезпечення подолання негативних зовнішніх і внутрішніх впливів, тенденцій до зниження економічного розвитку. Реалізація реформи децентралізації, спрямована на здійснення нових підходів щодо регіональної політики. 25.03.2014 року Асоціацією міст України та 1.04.2014 року Урядом України була схвалена Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та затверджено План заходів з її реалізації. Фактично Україна цими рішеннями заявила, що приступає до імплементації Європейської Хартії місцевого самоврядування в українське законодавство. Відповідно до цього плану було внесено зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України, якими здійснено перший етап бюджетної децентралізації.
Keywords: бюджетна політика; фінанси; система управління державними фінансами