Опис до патенту на корисну модель № 133048 "Магнітотепловий електрогенеруючий пристрій" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Магнітотепловий електрогенеруючий пристрій містить джерело магнітного поля, нерухому частину магнітопроводу, на якій розміщено вихідну електричну обмотку, рухому частину магнітопроводу, яку виконано з магнітно-м'якого матеріалу зі зниженою точкою Кюрі, який має теплоту фазового переходу другого роду і втрачає свої магнітні властивості при нагріванні, нагрівач і охолоджувач. Нагрівач, виконаний у вигляді приймача-концентратора сонячної енергії, в якому розміщено випарну зону теплових трубок, а конденсаційну зону теплових грубок розміщено так, щоб забезпечити тепловий контакт з рухомою частиною магнітопроводу у верхньому положенні. Охолоджувач виконано у вигляді ставка-охолоджувача так, щоб забезпечити тепловий контакт води з рухомою частиною магнітопроводу у нижньому положенні, яка переміщується по напрямних
Keywords: джерело магнітного поля; енергетика; пристрій прямого перетворення теплової енергії в електричну; поновлювальні джерела енергії