Методологія абстрактного опису технологічної системи переробного підприємства - Самойчук, Кирило Олегович; Паляничка, Надія Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Samoichuk, Kyryl; Palyanichka, Nadiia; Verkholantseva, Valentyna (Мелітополь : ТДАТУ, 2022)
UA: статті викладені основні функціональні залежності для створення абстрактного моделювання процесом керування виробництвом переробного підприємства. Враховано основні взаємозалежні фактори й явища, специфіку галузі, сезонність і річну циклічність. В моделі змінюючи вхідні керовані параметри в межах наявних ресурсів, прогнозуючи зовнішні фактори впливу, можна одержати дані для вибору стратегії оцінки практичної діяльності (функціонування) і керування переробними підприємствами. EN: The main functional dependences for creation of abstract modeling of process of management of manufacture of the processing enterprise are stated in the article. The main interdependent factors and phenomena, the specifics of the industry, seasonality and annual cyclicality are taken into account. In the model, changing the input controlled parameters within the available resources, predicting external factors, you can get data to choose a strategy for assessing the practical activities (operation) and management of processing plants.
Methodology of abstract description of technological system of processing enterprise
Самойчук К. О., Паляничка Н. О., Верхоланцева В. О. Методологія абстрактного опису технологічної системи переробного підприємства. Удосконалення освітньо-виховного процесу в закладі вищої освіти : збірник науково-методичних праць ТДАТУ. Мелітополь : ТДАТУ, 2022. Вип. 25. С. 35-40.
Keywords: технологічна система; переробне підприємство; методологія абстрактного опису; поточно-технологічна лінія; technological system; processing enterprise; methodology of abstract description; current-technological line