Установка для захисту внутрішньої функціональної поверхні сталевих трубопроводів від корозії. Опис до патенту на корисну модель № 157109. Україна - Кюрчев, Володимир Миколайович; Мовчан, Сергій Іванович; Бережецький, Олександр Васильович (My University, 2024)
Установка для захисту внутрішньої функціональної поверхні сталевих трубопроводів від корозії складається з металевого проточного резервуара з магнієвим анодом, регульованого джерела постійного струму, позитивний полюс якого підключений до анода, а негативний - до корпусу резервуара, датчиків швидкості потоку на вході води та швидкості корозії на виході води, з'єднаних з регульованим джерелом постійного струму. Додатково встановлено звужувач водного потоку у вигляді сопла Вентурі, виконаний з можливістю регулювання живого перерізу водного потоку.
Keywords: установка для захисту трубопроводів; внутрішня корозія; сталеві трубопроводи; катодний захист; магнієвий анод; проточний резервуар; регульоване джерело постійного струму