Оптимізація параметрів струминного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків - Лебідь, М. Р.; Щербаков, Д. В. (Харків: ХНТУСГ, 2019)
Згідно з результатами сучасних досліджень процесу диспергування можливо стверджувати, що використання струминного гомогенізатора молока з роздільною подачею жирової фази може забезпечити 5–6-кратне зниження енергетичних витрат на гомогенізацію при отриманні середнього діаметру жирових кульок на рівні технологічно обумовлених параметрів.
Keywords: параметри; енергетичні витрати; жирові кульки