Удосконалення рецептури та технології виробництва халви - Фіалковська, Лариса Василівна; Fіalkovska, Larysa (Запоріжжя : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
UA: У статті наведено дані дослідження технології виробництва солодощів єврейської кухні. Здій-снено органолептичну оцінку якості готових виробів, розроблено рецептуру та вдосконалено технологію приготування солодощів єврейської кухні.Мета статті – дослідити та розширити асортимент страв єврейської кухні, а саме покращити технологію приготування солодощів, підвищити їх смакові якості та біологічну цінність.Національна кухня Ізраїлю є невід’ємною частиною середземноморської кухні. Варто зазначити, що Ізра-їль – країна еміграції, тут проживає понад 70 національностей. Тому кухня настільки ж різноманітна, як і люди, що населяють цю державу. /// EN: The article presents data on the research of the technology of production of sweets of Jewish cuisine. An organoleptic assessment of the quality of finished products was carried out, a recipe and an improved technology for preparing sweets of Jewish cuisine were developed.The purpose of the article is to study and expand the range of dishes of Jewish cuisine, namely, to improve the technology of preparing sweets, increase their taste and biological value.The national cuisine of Israel is an integral part of Mediterranean cuisine. It is worth noting that Israel is a country of emigration, more than 70 nationalities live here. Therefore, the cuisine is as diverse as the people who inhabit this state.
Improvement of the recipe and technology of halvah production
Keywords: страви; єврейська кухня; технологія; якість; рецептура; dishes; Jewish cuisine; technology; quality; recipe